KARAMELOVO ČOKOLÁDOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU A KUPOU JAHOD

Krém z dortu Smooth Chocolate cake jsem si velmi oblíbila, to jste si mohli všimnout. Dělám z něj spoustu dezertů. A proč také ne. Je velmi snadný a přitom naprosto výborný.Jednou jsem ho chtěla dělat, ale neměla jsem doma máslové sušenky, tak jsem je nahradila Lotus sušenkami. Dále jsem ho chtěla zjemnit, tak jsem ubrala másla a přidala kupu šlehačky a jahod. A výsledek. Och bože. Slast!Jdeme na něj...Doba přípravy: 60 minutNáročnost: středníPočet porcí: 12 porceINGREDIENCE: dortová forma průměr 22cmKrém:250 g 52% čokolády30 g másla1 smetana ke šlehání1 lžička vanilkového burbonu/extraktuKorpus:200 g Lotus sušenek90 g máslaZdobení:200 g jahod1 smetana ke šleháníztužovač šlehačky5 lístků mátykrémové balsamikoPostup, aneb jak jsem postupovala já:Nejprve ukáži dvě základní ingredience, protože se na mě stále ptáte. Používám tuto čokoládu z Lidlu, kterou prodávají mezi kypřícími prášky.A tento vanilkový burbon. Je to pasta obsahující 25 lusků a 1 kávová lžička se ...