Francouzská bageta

Domácí pečivo je pro mě symbol domova. Peču ho obvykle u rodičů, když se nás tam sejde hodně, ráno se všichni potkáme u snídaně, upečeme vejce od souseda, podáváme si přes stůl marmeládu, povídáme si a mám čas se na chvilku zastavit a vychutnat si snídani, kterou přes týden odbývám.Ingredience:500 g hladké mouky350 g vody15 g droždí1,5 lžičky soliPostup:1. Mouku smícháme se solí, do vlažné vody rozmícháme droždí. V robotu smícháme mouku s vodou a droždím, necháme hnětacím hákem vypracovat jemné nelepkavé těsto. Jde to i rukou, ale dá to zabrat, tady bude třeba přisypat ještě trochu mouky na podprášení.2. Těsto necháme kynout v míse zakryté potravinou folií asi hodinu a půl, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Já mám ráda pomalé kynutí v lednici - míssu nechám přes noc v lednici a ráno už jen dotvaruji a nechám dokynout.3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme bagety. Ideálně si vyválíme dva obdélníky, které stočíme do bagety, nařízneme nožem. Necháme ještě 40 minut dokynout.4. Nech...