PEČENÝ KVĚTÁKOVÝ SALÁT

A máme tu další květákovou senzaci. Tento salát miluji jako lehkou variantu večeře, jako přílohu k jídlu a třeba také jako doplněk ke grilování.Je to snadné a rychlé jídlo, které je svěží a hodí se právě na tyto teplé letní dny. Je výborné teplé, ale i studené.Tak schválně, kdo si ho zamiluje stejně, jako já...Doba přípravy: 30 minutNáročnost:    maláPočet porcí:  4 porceINGREDIENCE:1/2 květáku2 mrkve1 cibulešťáva z půlky citronuolivový olejhladkolistá petrželkasůl, pepřhrst mandlí nebo slunečnicových semínekPostup aneb jak jsem postupovala já:Nejprve si na pánev nasypeme mandle nebo semínka a pomalu je restujeme dozlatova. Pak si mrkev nakrájíme na tenké plátky. Květák pokrájíme na malé růžičky. Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a dáme péct na cca 15 minut. Zelenina má být lehce opečená, měkká, ale ne rozvařená. Vše přendáme do mísy a zakápneme citronem. Přidáme olivový olej. Přidáme dvě hrs...