ZELNÝ SALÁT S RYBÍZEM

Menší hlávku raného špičatého zelí nakrájíme na nudličky, promícháme v míse s půl lžičkou soli, rukama pomačkáme, aby zkřehlo, a necháme 20 minut stát.Na suché pánvi zlehka opražíme 50 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, necháme vychladnout.V misce promícháme 1 lžičku hrubozrnné hořčice, 1 lžičku mugi misa, 1 lžičku rýžového sirupu, 2 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce salátových mořských řas, čerstvě mletý pepř a 2 lžíce citrónové šťávy. Necháme pět minut stát, aby řasa změkla a chuti se propojily. Do mísy k zelí přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, 100 g červeného rybízu, ořechy a nakonec zálivku. Dobře promícháme a dáme odležet.