Karamelová zmrzlina se sušenkami a mandlemi


Mám tady pro vás další ze série zmrzlin ze Salka. Tentokrát jsem použila hlavně karamelové a výsledek stojí za to. Tedy hlavně pro ty z nás, co milují karamel :)
INGREDIENCE:

1 plechovka karamelového Salka
2 balení 30% smetany
50 g máslových sušenek
Plátky mandlí

POSTUP:

Karamelové Salko smíchejte s jedním balením smetany.
Zvlášť si vyšlehejte druhou smetanu.
Obě části smíchejte a pak nalijte do krabičky, ve které budete zmrzlinu mrazit (nebo použijte zmrzlinovač).
Do krabičky nasypte 2/3 nalámaných sušenek a směs zamíchejte (případně sušenky přidejte do zmrzlinovače – ke konci).
Uložte budoucí zmrzlinu do mrazáku a počkejte asi 8 hodin.
Hotovou zmrzlinu podávejte posypanou mandlemi, které můžete předem opražit na pánvi.


TIP: Karamelové sendviče: Upečte si kulaté linecké sušenky (třeba podle mého receptu). Naberte lžící zmrzlinu a poklaďte ji na sušenku. Přiklopte druhou sušenkou, přimáčkněte a máte hotovo!
A jak vyrobit karamelové Salko doma? Je to snadné. Vložte plechovku...