SALÁT Z MLADÉHO KVĚTÁKU

Květák začal mít sezónu a tak je na čase vám představit recept, který dělá manžela rodina už roky.Je to spojení chutí květáku, nejlépe toho mladého s domácí majonézou a bylinkami. Já jsem si tento recept poupravila a nastavila jogurtem. Je to odlehčená verze, která je stejně výborná, jako ta původní.Takže pokud chcete zkusit recept s květákem, který není tepelně opracovaný, tak určitě zkuste tento. Jo a do tohoto salátu se používají i květákové listy. Když je opláchnete, tak na nich není nic špatného a normálně se mohou konzumovat.Doba přípravy: 10 minutNáročnost: maláPočet porcí: 4INGREDIENCE:1/2 květáku100 ml majonézy1 malý bílý jogurthladkolistá petrželkasůl, pepřPostup, aneb jak jsem postupovala já: Květák si pokrájíme na drobné kousíčky. Listy z květáku probereme od těch oschlých a ty ostatní pokrájíme na drobno. Přidáme majonézu. Také malý jogurt. Osolíme a opepříme. Přidáme hrst hladkolisté petrželky. A půl malé cibulky. Nejlépe šalotky. V...