PEČENÉ BATÁTY S UZENÝM A ČEDAREM

Abych pravdu řekla, tak batátům jsem propadla až nedávno. Ale o to intenzivněji je připravuji.Na tyto zapečené batáty mě přivedla fotka na IG zase od Jamieho. Je to prostě bůh vaření. Nedělá z něj žádnou vědu, má super tým, který ho dokáže zastoupit a inspirovat okolí. A taky mě.Tak jsem si řekla, že zkusím něco podobného, jako jsem viděla na fotce a uvidíme. Abych vám pravdu řekla, tak porci asi pro 4 lidi jsme byli schopní sníst na posezení. Bylo to něco naprosto dokonalého, že se tento recept zapsal do naší rodinné kuchařky a my si ho děláme hodně často. Vlastně pořád.Tak ho pojďte také zkusit...Ps: V tomto recept jsem použila čedar z Iceland.cz. Stále se mě na něj ptáte a když už ho vyzkoušíte, tak ho jenom chválíte. Nedivím se. Za tu cenu je vážně výborný.Doba přípravy: 40 minutNáročnost: maláPočet porcí: 4INGREDIENCE:1 kg batátů2 cibule200 g uzeného nebo slaniny50 g čedaru 1 kelímek zakysané smetanychillijarní cibulkasůl, pepř, olivový olejPostup, aneb jak jsem postupovala j...