Pečená panenka se slaninou

Po delší době jsem doma dostali chuť na vepřové maso a rozhodli jsem se pro recept s vepřovou panenkou zabalenou ve slanině, recept je jednoduchý a vypadá naprosto luxusně. Doporučuji podávat s kaší jako my nebo šťouchanými brambory.Ingredience pro dvě osoby:3/4 vepřové panenkysůlčerstvě mletý pepřčerstvý tymián150-200 g slaniny, co nejlibovější seženetepříloha podle vaší chuti ( kaše, brambory apod. )Vepřovou panenku si rozkrojíme na polovinu a dáme prozatím stranou. Troubu předehřejeme na 190°C. Slaninu naskládáme přes sebe, tak aby se vždy zhruba polovinou překrývala. To kolik plátků budete potřebovat se odvíjí od toho jak dlouhý je vždy jeden kus panenky. Slaninu opepříme a posypeme tymiánovými lístky. Poté na slaninu vložíme maso a zabalíme. Pánev rozpálíme a bez přidání oleje na ní vložíme maso obalené slaninou, nejprve spojem dolů a dozlatova opečeme ze všech stran. Poté vložíme na plech, pekáč apod. do trouby na osm minut. Nezakryté. Mezitím bychom už měli mít nachystanou ...