Hráškové risotto a pečený halibut

Trávíme pár dní ve Stockholmu. Chytám tu poslední slunce, protože zítra má celý den pršet a já se na to vlastně docela těším. Budu dlouho spát, potom najdeme nějaký fajn místo na snídani a obejdeme muzea. Mno a proč to všechno říkám, jí se tu spoustu ryb a já si dneska odpoledne vzpomněla na to, že někde je ještě zastrčený recept na risotto s opečeným halibutem, který jsem fotila v horkém létě.Ingredience na 2 porce:160 g rýže Arboriohrst čerstvého nebo mraženého hrášku2 čerstvá račata - oloupaná a nasekanázeleninový nebo kuřecí vývar70 g másladeci bílého vína1 nasekaná šalotkastrouhaný parmazánsůl, pepř2 porce čerstvého halibutacitronPostup:1. Začneme risottem. Na pánvi rozpustíme jednu polovinu másla, přidáme šalotku a dobře opečeme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Přidáme rajčata, zakápneme vínem a vyvaříme. Poté podlijeme vývarem a neustále mícháme. Celkově si risotto připravuje asi 20 minut, je třeba ho po celou dobu dobře míchat a když se vývar vy...