Pečená ovesná kaše s hruškami a hořkou čokoládou

Dnes jsem musela oprášit jednu z mých nejoblíbenějších forem ranních kaší. Důvodem, proč ji mám tak ráda, bude asi praktičnost i její variabilnost. Pokud se Vám ji nepodaří sníst během pár dní, v pohodě si tak vystačíte s pekáčem této kaše po celý pracovní týden. Stačí ji skladovat v lednici a vymýšlet, jak si vychutnat - teplou přímo z trouby, vychlazenou, zalitou oblíbeným mlékem, s jogurtem atd.Pečená ovesná kaše s hruškami a hořkou čokoládou(cca 6 porcí) 2 hrnky ovesných vloček1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů1 lžička skořicešpetka muškátového oříšku50 g hořké čokolády2 střední hrušky1 hrnek bílého rybízu2 hrnky vlašského mléka1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody1 lžíce kokosového oleje2 lžíce javorového sirupu1 lžička vanilkového extraktuTroubu předehřejeme na 180 stupňů. Chia semínka zalijeme vodou a odložíme bokem, aby nabobtnaly. Ve velké míse smícháme ovesné vločky s práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem. Přidáme na kostičky nakrájenou hruš...