Krém z hlívy ústřičné s praženými pistáciemi

Dnes je sice 30°C, ale ať se nám to líbí nebo ne, podzim klepe na dveře a tak je dobré, zásobit se recepty na chladnější dny. Už nějakou dobu se těším, až pojedu do lesa na houby a na hříbkovou polévku, je však sucho, tak jsem musela své chutě uspokojit aspoň hlívou ústřičnou. Ale ani trochu nelituji!Na 4 porce budete potřebovat:Ingredience:1 lžíce olivového oleje2 šalotky, nakrájené na jemno3 stroužky česneku, prolisované2 snítky tymiánu + na ozdobušpetka šafránu500 g hlívy, očistěné a nasekané na drobno700 ml vývaru150 ml podmáslísůl a bílý pepř na dochucení25 g pistácií, nepražené a nesolenéVe větším hrnci rozehřeji olej a nechám na něm zesklovatět šalotku. Přidám česnek, tymián a šafrán a vše za stálého míchání minutu restuji.Přidám hlívu a restuji, dokud nepustí vodu. V tu chvíli směs podliji vývarem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím, dokud hlíva nezměkne.Polévku rozmixuji na hladký krém, vmíchám podmáslí a opět několika pulzy promixuji. Hotovou polévku dochutím solí a bíl...