Barevný mrkvový koláč s fetou a tymiánem

Koláče, to je moje. Na sladko i na slano. Baví mě je jíst a snad ještě více péct. Křehké těsto sice dokáže začátečníka hodně potrápit, ale chce to trochu cviku a věřte mi, to úsilí za to stojí. Tentokrát jsem koláč chtěla udělat hodně barevný a do oka mi padla krásná fialová odrůda mrkve.Na jeden koláč budeme potřebovat:Ingredience:Těsto:200 g hladké mouky1 lžička soli100 g změklého másla + na vymazání1 vejceNáplň:1 lžíce olivového oleje3 šalotky nasekané na jemno2 vejce300 ml smetany (min. 31%)200 g goudy, strouhané nahrubo50 g fety, nadrobené300 g fialové mrkve (klidně použijte klasickou)sůl a pepř2 snítky tymiánuTěsto připravuji s pomocí kuchyňského robotu, kdy si do mísy proseji mouku a sůl a přidám na kostky nakrájené máslo. Hnětu na nízké otáčky až se mi ze směsi vytvoří drobenka. Poté přidám vajíčko a hnětu dokud nemám jednolité pružné těsto. Samozřejmě je možné těsto připravovat i ručně, postupuji tak úplně stejně, jen je třeba pracovat velmi rychle, pokud se těsto příliš dlouh...