Tvarohové knedlíky se skořicí a švestkami

Tvarohové knedlíky u nás jednoznačně vedou, jsou podle mě chuťové lepší než klasické kynuté, určitě i zdravější a mnohem rychlejší na přípravu, takže samé plusy :) Švestkové knedlíky mají tu výhodu , že nejsou úplně sladké,ale krásně šťavnaté a kyselé, což je příjemný kontrast k poprášení cukrem a sladké šlehačce. Zajímavou variantou je také tvarohové těsto ochucené skořicí, prostě takové lehce podzimní jídlo. Ingredience pro 4 osoby:250 g hrubé mouky + trochu na poprášení válu1 žloutek200 g tvarohu ve vaničcešpetka solišvestky, cca 8 kszarovnaná kávová lžička skořicetrocha másla na polití tvrdý tvaroh na strouhání trocha moučkového cukru na posypání 250 ml smetany na šlehání + trocha moučkového cukru na ochuceníNejprve si vypeckujeme švestky a přichystáme šlehačku. Tu vyšleháme pěkně do tuha a ochutíme troškou cukru. Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na knedlíky. V míse smícháme tvaroh, žloutek, špetku soli, skořici a mouku, vše vypracujeme ve vláčné ,ale...