PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA S BAZALKOVOU OMÁČKOU

Pro 4 osoby.Večer předem namočíme do vody 80 g piniových jader a 50 g slunečnicových semínek. Druhý den slijeme, propláchneme a vložíme do mixéru. Přidáme 80 ml čisté studené vody, sůl, pepř, dvě lžíce lahůdkového droždí, stroužek česneku a svazek bazalky. Rozmixujeme dohladka.Dvě velké nebo čtyři malé červené řepy dobře omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme hodinu při 180 stupních. Oloupeme je a nakrájíme na špalíčky. Promícháme se solí, pepřem, lžící panenského olivového oleje a šťávou z půlky citrónu. Narovnáme na talíř, zalijeme omáčkou z bazalky, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s rukolou a rajčaty. Můžeme také všechno rovnou zamíchat a po vychlazení podávat jako salát.