Krémová bramboračka

Nejlepší bramboračku dělá moje babička Marie. Se spoustou hub a bylinek, takovou tu poctivou, ve který stojí lžíce. Tohle je elegantnější verze, hustý krém, co na podzim zahřeje.Ingredience:1 cibule3 brambory1 mrkev½ celeru3 stroužky česneku1 litr zeleninového vývaru200 ml smetany ke šlehánísušená majoránkasůl, pepřolivový olejcitronová šťávasekaná petrželka4 plátky anglické slaninyPostup:1. Kořenovou zeleninu a brambory dobře očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky, 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Na olivovém oleji opečeme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a brambory, vše opečeme do zlatova, přihodíme plátky česneku a zbylý 1 stroužek prolisujeme. Opečeme ještě pár vteřin, až se česnek rozvoní. Směs dobře osolíme, opepříme, přidáme asi 1 lžičku majoránky a zalijeme vývarem. 2. Polévku vaříme asi 30 minut, poté rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme smetanou. Vždy je dobré začít s hustějším krémem, který se dá zředit vývarem nebo smetanou. Na závěr p...