DÝŇOVÉ NOKY S MÁKEM

Tyhle skvělé noky můžete podávat nejen na sladko s mákem, ale i místo knedlíků k omáčkám.V míse promícháme 500 g polohrubé mouky (lze použít i celozrnnou), špetku soli, sáček instantního droždí (10 g), 500 g dýňového pyré (dýni nakrájíme, upečeme a rozmixujeme) a cca 350 ml teplého rostlinného mléka (přidáváme ho postupně). Zpracujeme tužší homogenní těsto, které necháme v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme a lžící vykrajujeme noky do vroucí mírně slané vody. Vaříme za občasného promíchání asi 5 - 7 minut. Pozor, musíme vařit na etapy, všechno těsto se do hrnce nevejde! Na talíři sypeme mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným rostlinným máslem.