Vegan boloňské těstoviny

Vegan boloňské těstoviny(2 porce)cca 120 g těstovinOmáčka100 g francouzské čočky1 lžíce olivového oleje1 šalotka1 stroužek česneku1 mrkev1 řapíkatý celer250 g rajčat200 ml rajčatového pyré1 lžička rýžového sirupu1 bobkový listčerstvý tymiánčerstvá bazalkačerstvé oreganosůl, pepřČočku uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev, řapíkatý celer a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje zpěníme šalotku, přidáme na minutu na tenké plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu a promícháme. Zalijeme rajčatovým pyré, přidáme uvařenou čočku a necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.English version  Vegan bologna pasta(2 portions) about 120 g semolina pastaBologna sauce100 g puy lentils1 tablespoon puy lentils1 shallot1 garlic clove1 carrot1 celery250 g tomatoes200 ml tomato puree1 teaspoon tomato puree1 bay leaffresh thymefresh basilfresh orega...