DÝŇOVÉ BROWNIES

Velejemné brownies ze žluťoučké dýně hokkaido.Ve vodní lázni rozehřejeme 200 g vysokoprocentní bezmléčné čokolády. Dýni hokkaido nakrájíme na plátky a upečeme doměkka. 300 g upečené dýně vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce kávového likéru (návod na přípravu najdete v albu Ostatní pokusy), 200 ml kokosového mléka, lžičku mleté vanilky a 80 g vypeckovaných datlí (sušené musíme předem namočit). Rozmixujeme dohladka, přidáme rozpuštěnou čokoládu a ještě společně pomixujeme. Přendáme do mísy a zapracujeme 60 g pohankové mouky a lžičku kypřicího prášku. Rozetřeme do vymazaného malého pekáčku (25/25 cm) a pečeme při 170 stupních 20 – 25 minut.