NOKY S DÝNÍ A ŠALVĚJÍ

Dýňová sezóna běží v plném proudu a na dýni narazíme dnes všude. Ať je to velký supermarket, malý krámek či farmářské trhy.Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhým.Dělám muffinky, koláče, polévky, těstoviny a teď i noky. Vše naleznete u mě na blogu.Tuto dýni kupuji na farmářských trzích každou sobotu za 15 kč/kus. Což je pro mě směšná cena, když si vezmu jaké kouzlo se z ní dá udělat.A jelikož moje těstoviny s dýní a šalvějí mají u nás vždy obrovský úspěch, zkusila jsem udělat i noky.Výsledek byl úžasný. Souhra šalvěje, nočku a pečené dýně je opravdu úžasná. A vege lidi mohou tleskat :-)Doba přípravy: 30 minutNáročnost: středníPočet porcí: 4INGREDIENCE:350 g bramborových nokůpolévková lžíce másla1 cibulehrst šalvěje 1/2 dýně hokaidoparmezán, sůl, pepřPostup aneb jak jsem postupovala já:Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Vydlabeme a nakrájíme dýni na kostičky. Cca 2 cm x 2 cm.Pokrájíme cibuli na jemno.A přidáme na plech...