DÝŇOVÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ

A máme tu podzim. Všude slyšíme šumění listí, kotníky nám hladí studený vítr, lidé se choulí do šál a všude kolem sebe vidíme oranžovou. A hlavně oranžovou dýni. Dýně je pro mě symbolem podzimu. Proto se jí snažím připravovat na mnoho způsobů. Na slano i na sladko. A když dýni skloubíte s vůní skořice či perníkového koření, nemusíte už koukat kolem sebe. Stačí vůně a podzim je tu!Neznám nic podzimnějšího než je tento recept, tato vůně, tato chuť, tato barva dezertu. Zkuste ho!Doba přípravy: 15 minut (+ 30 minut pečení)Náročnost: maláPočet porcí: 8 - 10INGREDIENCE: na dortovou formu o průměru 22-26c m150 g másla/Hery150 g hladké mouky150 g cukru krystal300 g dýně50 g namletých vlašských ořechů50 ml mléka1 ks kypřícího prášku do perníku2 lžičky skořice6 ks nadrceného hřebíčku3 ks vajíčka (zvlášť bílky a žloutky)Krém:250 g měkkého tvarohu 1/2 kelímku šlehačky 30 g másla (rozpuštěného) trocha moučkového cukru (cca 4 lžičky) popřípadě skořicový cukr a dýňová semínka na ozdobu Postup aneb ja...