Batátové hranolky v polentové krustě s miso dipem

Batátové hranolky v polentové krustě s miso dipem(2 porce)Batátové hranolky2 středně velké sladké brambory½ hrnku polentysůl, pepřolivový olejMiso dip2 lžíce miso pasty4 lžíce vody1 lžička olivového oleje1 lžčka balzamikového octa1 lžička javorového sirupuŠpetka chilli, pepře1 lžička tapiokového škrobu či jinéhoTroubu předehřejeme na 180 stupňů. Batáty omyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíky. Máčíme je v olivovém oleji a následně ve směsi polenty, koření a bylinek.Rozložíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme zhruba 20 minut.Mezitím si připravíme dip. Ve vyšší nádobě prošleháme miso pastu s vodou, olivovým olejem, balzamikovým octem, javorovým sirupem, chilli, pepřem a škorobem v hladký krém.Pečené batátové hranolky ihned podáváme a máčíme v dipu.English versionSweet potato polenta fries with miso dip(2 portions) Sweet potato polenta fries2 middle-sized sweet potatoes½ cup polentaSalt, pepperOlive oilMiso dip2 tablespoons miso paste4 tablespoons water1 teaspoon olive oil1 t...