Jablečný koláč s tvarohem

Na podzim kdy je všude dost jablíček a i za pěknou cenu u nás doma nejvíc frčí štrúdl a to na všechny způsoby, ať už s krájenými jablíčky nebo strouhanými a s různými drobnými obměnami. Ale chce to i trochu změnu, takže když jsem v časopisu Gurmet uviděla recept na tento koláč bylo mi jasné, že jablka a tvaroh budou víc než skvělý parťáci a hned ho musím zkusit upéct! No a upřímně je to pecka!!! Mnohem lepší než štrúdl,rázem máme doma nového jablečného oblíbence. Navíc je jednodušší na přípravu a celkově velmi snadný, takže vhodný i pro "pekaře" začátečníky :) Těsto je úžasně vláčné a krásně cítit po tvarohu, drobenka slaďoučká a myslím, že určitě vyzkouším i nějaké obměny ve zdravější verzi se špaldovou moukou apod. Koláč můžete chystat do dortové formy          ( 24cm ) stejně jako já nebo na plech rozdíl bude jen v době pečení a tloušťce tvarohového těsta.Ingredience na jeden koláč:cca 6 větších kusů jablek, oloupaných a nahrubo nastrouhaných250 g polohrubé ...