Špaldové ravioli plněné hráškem a pistáciemi

Upřímně, tento recept je krapet náročnější. Opravdu nejde o rychlovku typu kuskus, těstoviny či polenta. Na druhou stranu pokud Vás jako mě baví vaření a nepřijde Vám čas strávený v kuchyni jako ztráta času, ale naopak se tímto způsobem odreagováváte, tady se budete krásně realizovat :-)Špaldové ravioli plněné hráškem a pistáciemi(cca 4 porce)Těsto200 g celozrnné špaldové moukycca 100 ml vody1 lžíce olivového olejeNáplň1 lžička olivového oleje1 šalotka250 g hrášku50 g nesolených pistáciíhrst čerstvé mátycitrónová šťáva + kůrasůl, pepřNa dokončenídomácí pestopistácieVe velké míse odvážíme mouku, pomalu přiléváme vodu a mícháme. Kdyby bylo příliš tuhé, přidáme další vodu. Pokud by se lepilo, přisypeme mouku. Pomocí rukou zpracujeme těsto, zabalíme jej do potravinové fólie a dáme chladit do lednice.Mezitím si připravíme náplň. Pistácie pomeleme na moučku. Na kapce olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a mícháme zhruba 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, citró...