DALAMÁNKY S TAHINI A SEMÍNKY

V míse promícháme 200 g hladké mouky, 80 g celozrnné žitné mouky, 170 celozrnné špaldové mouky, lžičku himálajské růžové soli, sáček (10 g) instantního droždí (lze nahradit čerstvým droždím nebo experimentovat s kváskem podle vlastního uvážení) a 50 g pasty tahini rozmíchané v 250 ml teplé vody se lžičkou špaldového sirupu. Vyklopíme na vál a rukama dobře zpracujeme hladké těsto, které necháme v teple v míse přikryté utěrkou 45 minut kynout. Těsto prohněteme, vyválíme váleček a rozdělíme ho na 12 stejných dílů. Každý uprostřed podélně zakrojíme nožem, svrchní stranu namočíme do vody a obalíme v sezamu, máku a slunečnici. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut, podle zkušeností s vlastní troubou (teploty a časy jsou vždy spíše orientační).