ZAPEČENÝ BULGUR S TYKVÍ

200 g pšeničného bulguru ochutíme solí a lžící olivového oleje, zalijeme 400 ml vroucí vody, promícháme, zakryjeme a necháme v teple nabobtnat.Jednu dýni a jednu cuketu (nebo dvě dýně a dvě cukety, všechno to jsou tykvovité) nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme je do mísy. Dvě lžíce ostré hořčice promícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje, lžičkou provensálského koření a pepřem a solí a marinádu vmícháme k nakrájené tykvi. Čtyři naťové cibulky nakrájíme na kolečka, půl kila rajčat na kostičky (já měla rajčátka divoká, takže jsem je nemusela krájet). Do vymaštěné zapékací misky střídavě vrstvíme bulgur, pokrájenou cibulku, tykev a rajčata, dokud všechno nevypotřebujeme. Poslední vrstvu posypeme nakrájeným nebo nastrouhaným veganským sýrem. Pečeme při 200 stupních 40 minut.