Risotto s pečenými paprikami a pistáciemi

Já vím, asi se už trochu opakuji. Je to pořád dokola nejrůznější obilniny na způsob risotta, ale když ono je to tak hrozně dobré, jak je krásně krémová a doslova se rozplývá na jazyku. Tomu zkrátka nejde odolat... Poprvé jsem ale sáhla po pečených paprikách, které upřímně až tak nevyhledávám, ale asi změním názor, minimálně v této úpravě...Risotto s pečenými paprikami a pistáciemi(4 porce)Pečené papriky2 červené papriky1 stroužek česneku1 lžíce olivového olejesůl, pepřlístky šalvějeRisotto1 lžíce olivového oleje1 šalotka1 hrnek hnědé kulatozrnné rýže1 hrnek suchého bílého vínasůl, pepřNa dokončenípistáciePředem si připravíme zeleninový vývar. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Papriky zbavíme jádřínců, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rozprostřeme je na plech s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a důkladně promícháme s pár lístky šalvěje. Dáme péct zhruba na 20 minut.Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje krátce ...