Polentové tartaletky plněné batáty a žampiony

Nevím, jestli to máte stejně, ale vymyslet co k obědu či cokoliv slaného je pro mě daleko větší výzva jak nějaký dezert. Často mám tendence sklouznout ke klasice v podobě různých salátů z těstovin, kuskusu, bulguru, pohanky atd. Proto mám vždycky radost, když se mi povede něco trošku jiného...Polentové tartaletky plněné batáty a žampiony(2 - 3 porce)Polentová krusta125 g polenty500 ml zeleninového vývaruNáplň1 středně velká sladká bramborašpetka muškátového oříškusůl, pepřšalvějové lístky1 portobello žampionTroubu předehřejeme na 170 stupňů. Sladkou bramboru upečeme doměkka. Mezitím si připravíme krustu. Vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj polentu. Mícháme zhruba 3 minuty. Jakmile nám polenta zhoustne v kaši, odstavíme z plotny a necháme mírně vychladnout.Formy na tartaletky vymažeme olivovým olejem a vmačkáme polentu. Dáme předpéct do trouby zhruba na 15 minut.Pečenou sladkou bramboru zbavíme slupy a pomocí šlehači či mixéru rozmixujeme v hladké pyré, které dochutíme solí, p...