Kynuté koláče

Moje úplná premiéra, kynuté koláče. Mám je spojený přesně s tímhle počasím, skončilo období čerstvýho ovoce a jsme odkázaný na jablka, hrušky, citrusy, povidla, ... Nevím, co mám vlastně radši, jestli to léto plné hojnosti nebo spíš podzim plný teplých barev, padjícího listí a hutných polévek. Oboe má svý kouzlo. Kynutý těsto je tak trochu strašák, ale zcela upřímně není proč se ho tolik bát. Jediné co musíte udělat je dát si práci s hnětením, protože právě to zajistí, že upečený koláč bude krásně měkký. Zkuste ho taky, uvařte si šálek kakaa a zakousněte se. Ingredience na 2 větší koláče:12 g čerstvého droždí50 g krupicového cukru250 g polohrubé mouky125 ml vlažného mléka60 g rozpuštěného másla1 malé vejce250 g tvarohu50 g cukru krupicešťáva z 1/2 citronu 1 žloutekmléko podle potřebyšvestková povidlaperník na strouhání rum1 vejce na potřeníPostup:1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si kvásek. Z droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka umícháme ...