Raw jablečný koláč

Jablka, vlašské ořechy... to je podzim, to je nesmrtelná kombinace, která k sobě nezaměnitelně patří. Byť nejde o tradiční recept jako štrůdl, hraběnčiny řezy, obrácený koláč, musím Vám jej doporučit. Už pro ten datlový "karamel", který je výborný jen tak a klidně bych se jím ládovala celý den...Raw jablečný koláč(forma 16 cm)Krusta1 hrnek vlašských ořechů1 hrnek ovesných vloček¼ hrnku drcených lněných semínek1 a ½ hrnku datlíšpetka soliNáplň1 hrnek datlí½ hrnku vody1 lžíce citrónové šťávy2 lžíce kokosového oleje2 lžíce tahini pasty1 lžička skořicešpetka vanilkového práškušpetka soli4 jablkaDatle předem namočíme. Ořechy s vločkami pomeleme na moučku.Začneme krustou. Datle rozmixujeme na pastu, přisypeme pomleté ořechy, lněná semínka, vločky a špetku soli. Důkladně zpracujeme v tužší kompaktní hmotu, zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit.Zbytek datlí rozmixujeme s vodou, citrónovou šťávou, kokosovým olejem, skořicí, vanilkovým práškem a špetou soli v hladké pyré.Hmotu na těsto vy...