ARAŠÍDOVO-BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Jemný a výborný bezlepkový moučník, který nedrží přílíš tvar (je na lžičku), ale po prvním ochutnání mu to odpustíte. Doporučuji nevynechávat jogurt na ozdobu (v mém případě rostlinný).Do mixéru vložíme 150 g kvalitního arašídového másla (nekupujte to s palmovým tukem a prapodivnými přísadami, v arašídovém másle nemá být nic jiného než arašídy a možná trošku mořské soli), 50 g datlového sirupu, 3 banány, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce hladké kukuřičné mouky, půl lžičky jedlé sody a lžičku a půl kypřicího prášku. Rozmixujeme dohladka a nalijeme do menší vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 160 stupních hodinu. Zapíchnutá špejle musí zůstat suchá. Podáváme horké se sojovým jogurtem.