Dýňové kari s rýží a cizrnou

V těchto chladnějších dnech to chce něco dobrého na zahřátí a kari je k tomuto účelu víc než ideálním. Je rychle hotové, vegetariánské a dokonce i veganské, plné vitamínů a díky kokosovému mléko i velmi syté. Takže ,když už nevíte co s dýní a polévky jste se přejedli zkuste tento lehký recept a budete naprosto spokojení.Ingredience pro 4 osoby:cca dva hrnky rýže, druh nechám čistě na vás , já použila klasickou dlouhozrnnou ,ale vynikající je i mix s indiánckou nebo celozrnnou - uvaříme dle návodu na obalupolovina menší dýně hokkaido, neloupané a nakrájené na menší kostkykonzerva cizrnysůlchilli sušené, dle chutikoriandr nebo alespoň petrželkaplechovka kokosového mléka, cca 250-300 mlzeleninový vývar, cca 400mlkoření Garam masala, používám tuto firmu  , jedná se o skvělou směs indického koření bez chemie, kupuji si ji většinou v menších obchůdcích,ale našla jsem ji i na totmo eshopu, tak koukněte co je zde vše za druhy a popřípadě namíchejte domašpetka mleté papriky pro hezčí ...