Banana bread (banánový chlebíček)


Někde na internetu jsem si přečetla, že 23. 2. je mezinárodní den banánového chlebíčku. Pekly jsme ho s Terezkou na podzim a tak se teď hodí ho vytáhnout. Tedy ten recept, né chlebíček, ten by už byl od podzimu jako kámen. A co je jednou z výhod tohoto receptu? Jednoznačně to, že je to skvělý způsob, jak využít přezrálé banány.
INGREDIENCE

285 g hladké dortové mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
110 g změklého másla
225 g třtinového cukru
2 vejce
4 přezrálé banány
85 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP:

V míse smíchejte mouku, sůl a jedlou sodu.
Vidličkou rozmačkejte banány.
V robotu utřete máslo s cukrem do pěny a poté postupně zašlehejte i vajíčka.
Do tekuté směsi přidejte podmáslí a extrakt, banány a vše promíchejte.
Postupně vmíchejte sypkou část.
Směs nalijte do vysypané, nebo papírem vyložené, formy na chlebíček.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu. To, že je chlebíček hotový, poznáte zapíchnutím špejle.

TIP: Můžete přidat i rozinky, ořechy, nebo kan...