Klasické kynuté lívance

Snídani mám nejradši ze všech jídel. Přes týden je to horší, ale za to o víkendu si ji vážně užívám. Klidně místo ní oželím oběd, uvařím si čaj, čtu si a nikam nechvátám. Lívance potěší snad každého, recept na tyhle klasické kynuté by podle mě neměl chybět v žádné domácnosti.Ingredience:200 g hladké mouky1 vejce20 g droždíšpetka soli20 g krupicového cukru350 ml mlékašpetka skořicemásloPostup:1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, lžičku cukru a tak dlouho droždí třeme lžící, až se rozpustí. Přidáme 5 lžic teplého mléka, 2 lžičky mouky, promícháme a přikryté utěrkou necháme 10 minut kynout na teplém místě.2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, skořici, zbylý cukr, vejce, mléko a kvásek. Vymícháme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 25 min. Na lívancové pánvi rozpusťte trošku másla (ideálně přepuštěného a postupně usmažíme všechny lívance.